Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter
Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter
12 ingredienser
20 min
Somrig sallad med salt och sött i perfekt harmoni. Honungsrostade valnötter på toppen ger gott crunch.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 förp halloumiost, eller grillost (à 250 g)
- 1 msk rapsolja
- 400 g jordgubbar
- 70 g mâchesallad
- 100 g valnötter
- 1 msk honung
- 3 msk olivolja
- 1 citron
- 1 kruka mynta
- rapsolja, till stekning
- flingsalt
- peppar
Gör så här
- Skär halloumi i skivor och bryt sedan i mindre bitar. Stek dem gyllene i rapsolja.
- Rosta valnötterna i en torr panna lätt gyllene, häll på honung och låt det koka in. Tillsätt en nypa flingsalt.
- Riv citronskal fint på en tallrik. Dela citronen och pressa ut ungefär saft från ena halvan i en skål, häll i olja, salta och peppra. Vispa runt.
- Ansa och skär jordgubbarna i lagom stora bitar.
- Lägg mâchesallad i botten på ett stort fat.
- Fördela halloumi och jordgubbar över salladen. Droppa över lite dressing.
- Toppa med valnötter, hela myntablad och det finrivna citronskalet.