Halloumirårakor med avokadosalsa

Halloumirårakor med avokadosalsa
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Halloumirårakor med avokadosalsa

12 ingredienser

45 m

Ta rårakan till en ny nivå! Tillsätt riven halloumi och rivna morötter i rårakan och servera med en krämig och fräsch avokadosalsa.

Vintips från Maya Samuelsson:

Savanha Winemaker's Selection Sauvignon Blanc 2015
Nr: 2558

Mullineux Granite Chenin 2015
Nr 91138
Sydafrika, Swartland

Jacobsdal Pinotage 2013
Nr 22055
Sydafrika, Stellenbosch

Rust en Vrede Estate 2014
Nr 12356
Sydafrika, Stellenbosch

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010
Nr 6505
Sydafrika, Robertson

Allesverloren Fine Old Vintage 2010
Nr 12109
Sydafrika, Swartland

Ingredienser

portioner

Rårakor

  • 200 g halloumiost
  • 500 g potatis [4-5 st]
  • 200 g morot [2-3 st]
  • 1 tsk salt
  • smör, att steka i (eller olja)

Avokadosalsa

  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl färsk gräslök, finhackad
  • 0,5 dl färsk basilika, finhackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk tabasco

Gör så här

  1. Riv halloumi fint på ett rivjärn och lägg i en bunke. Grovriv potatis och morot och lägg i bunken med halloumi. Häll på salt och blanda om.
  2. Hetta upp en panna med olja eller smör. Lägg i en ¼ av rivet och platta till med en stekspade. Stek på medelvärme i ca 6 minuter på varje sida.
  3. Låt ligga och hålla värmen i en form i ugnen på 120 grader medan du steker resten på samma vis.
  4. Blanda samman alla ingredienser till avokadosalsan och servera till rårakorna.