Halloumifritters med tzatsiki

Halloumifritters med tzatsiki
Foto: Erik Hammar
Erik Hammar
Erik Hammar

Halloumifritters med tzatsiki

8

11 ingredienser

30 m

Pommes frites på halloumi, vem kan motstå det? Erik Hammar serverar sina halloumifries med tzatsiki.

Ingredienser

portioner4

Halloumifritters

  • 2 halloumiostar
  • 1 dl vetemjöl
  • rapsolja, till fritering

Tzatsiki

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka, urkärnad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär upp halloumi i “pommes” och rulla i mjölet. Fritera i oljan i ca 3-4 minuter tills de är gyllene och lägg över på hushållspapper för att rinna av. Det går även att steka dessa i rikligt med olja om du inte vill fritera.
  2. Salta den rivna gurkan och låt stå i tio minuter. Torka av med lite hushållspapper och blanda upp med yoghurten. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Isabellas-kurs-sammanfattning

Gratis onlinekurs!

Missa inte vår italienska matlagningskurs - helt gratis!

Läs mer