Halloumifritters med tzatsiki

5 röster
30 m
4
Halloumifritters med tzatsiki
Foto: Erik Hammar

Pommes frites på halloumi, vem kan motstå det? Erik Hammar serverar sina halloumifries med tzatsiki.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Halloumifritters

  • 2 halloumiostar
  • 1 dl mjöl
  • rapsolja till fritering

Tzatsiki

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka, urkärnad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär upp halloumi i “pommes” och rulla i mjölet. Fritera i oljan i ca 3-4 minuter tills de är gyllene och lägg över på hushållspapper för att rinna av. Det går även att steka dessa i rikligt med olja om du inte vill fritera.
  2. Salta den rivna gurkan och låt stå i tio minuter. Torka av med lite hushållspapper och blanda upp med yoghurten. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
18 augusti 2018

Laddar fler recept