Halloumifritters med spetskål och citronpestosås

Lohmanders Halloumifritters med spetskål och hasselnötter
Foto: Köket

Halloumifritters med spetskål och citronpestosås

16 ingredienser

30 min

Saftiga vegobiffar och ugnsgratinerad spetskål med rostade hasselnötter och det viktigaste av allt - Lohmanderssås!

Lohmanders Pesto & Citron
Lohmanders Pesto & Citron produkt

Lohmanders Pesto & Citron

En krämig och fräsch sås med nötfri pesto, citron och cremé fraiche.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad spetskål

  • 600 g spetskål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 200 g parmesanost
  • 100 g hasselnötter
  • 1 knippe persilja, hackad

Halloumifritters

  • 400 g halloumiost
  • 1 vitlök, pressad (2 klyftor)
  • 2 stjälkar salladslök
  • 2 morötter, oskalad
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk olja
  • 1 Lohmanders Pesto & Citron

Gör så här

Spetskål

  1. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Skölj och kvarta spetskålen. Lägg den på bakplåtspapper på en ugnsplåt och ringla över olja, salt och peppar.
  3. Ställ in plåten i ugnen ca 20 minuter. Sätt timer på halva tiden och riv då över parmesan och lägg på hasselnötter. Ställ sedan tillbaka plåten in i ugnen.

Halloumifritters

  1. Riv halloumin och oskalad morot. Skiva salladslöken tunt och finhacka chilin. Lägg allt i en stor bunke.
  2. Vispa ägg i en mindre bunke, tillsätt mjöl och peppar. Blanda sedan ner äggblandningen i samma bunke som halloumin.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till biffar och stek i 5-6 min per sida eller tills de är gyllene.

Servering

  1. Lägg upp spetskål och halloumifritters på en tallrik. Toppa med persilja och drissla över Lohmanders Pesto & Citron.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders Oxfilé med parmesanpommes och bearnaise

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer