Halloumifritters med spetskål och citronpestosås

Lohmanders Halloumifritters med spetskål och hasselnötter
Foto: Köket

Halloumifritters med spetskål och citronpestosås

16 ingredienser

30 min

Saftiga vegobiffar och ugnsgratinerad spetskål med rostade hasselnötter och det viktigaste av allt - Lohmanderssås!

läs mer
Lohmanders såser flaska

NYHET från Lohmanders!

Gamla sås-klassiker och nya smaker, nu på smidig flaska.

Läs mer

läs mer
Kockarnas Kamp logga

Stolt huvudsponsor!

Lohmanders är huvudsponsor av Kockarnas kamp 2022.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad spetskål

  • 600 g spetskål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 200 g parmesanost
  • 100 g hasselnötter
  • 1 knippe persilja, hackad

Halloumifritters

  • 400 g halloumiost
  • 1 vitlök, pressad (2 klyftor)
  • 2 stjälkar salladslök
  • 2 morötter, oskalad
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk olja
  • 1 Lohmanders Pesto & Citron

Gör så här

  1. Spetskål
    Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Skölj och kvarta spetskålen. Lägg den på bakplåtspapper på en ugnsplåt och ringla över olja, salt och peppar.
  3. Ställ in plåten i ugnen ca 20 minuter. Sätt timer på halva tiden och riv då över parmesan och lägg på hasselnötter. Ställ sedan tillbaka plåten in i ugnen.
  4. Halloumifritters
    Riv halloumin och oskalad morot. Skiva salladslöken tunt och finhacka chilin. Lägg allt i en stor bunke.
  5. Vispa ägg i en mindre bunke, tillsätt mjöl och peppar. Blanda sedan ner äggblandningen i samma bunke som halloumin.
  6. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till biffar och stek i 5-6 min per sida eller tills de är gyllene.
  7. Servering
    Lägg upp spetskål och halloumifritters på en tallrik. Toppa med persilja och drissla över Lohmanders Pesto & Citron.
TIPS!
läs mer
Lohmanders Oxfilé med parmesanpommes och bearnaise

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer