I samarbete med PAUL OCH THOM

Halloumifries med peperonidipp

5 röster
25 m
4-6
Halloumifries med peperonidipp
Foto: Köket
25 m
4-6

Du behöver

  • 2 pkt halloumi
  • mjöl
  • 1 l friteringsolja

Dipp

  • 1 förp Paul&Thom färskostfylld peperoni grön
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Häll ner peperonin tillsammans med inläggningsoljan i en bunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt crème fraiche och blanda om noga eller mixa på nytt för att få dippen helt homogen.
  2. Skär halloumin i stavar och häll upp lite mjöl på en tallrik. Vänd halloumistavarna i mjölet så de blir helt täckta.
  3. Häll upp oljan i en kastrull och hetta upp till 160 grader.
  4. Lägg försiktigt ner halloumistavarna i omgångar och fritera tills gyllene. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera halloumifriesen nyfriterade tillsammans med den heta dippen.
3 april 2018

Fler goda recept