Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter

Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter

21 ingredienser

25 m

Gör en vegetarisk variant av den indiska klassikern tikka masala! Servera med ris, myntayoghurt och cashewnötter.

Vintips från Maya Samuelsson:

Savanha Winemaker's Selection Sauvignon Blanc 2015
Nr: 2558

Mullineux Granite Chenin 2015
Nr 91138
Sydafrika, Swartland

Jacobsdal Pinotage 2013
Nr 22055
Sydafrika, Stellenbosch

Rust en Vrede Estate 2014
Nr 12356
Sydafrika, Stellenbosch

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010
Nr 6505
Sydafrika, Robertson

Allesverloren Fine Old Vintage 2010
Nr 12109
Sydafrika, Swartland

Ingredienser

portioner

Tikka Masala

  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk kardemumma, stött
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kanelstång
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 2 dl grädde
  • 2 förp halloumiost
  • 2 dl cashewnötter

Myntayoghurt

  • 0,5 gurka
  • 2 dl yoghurt
  • 10 färska myntablad

Servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • koriander

Gör så här

  1. Börja med yoghurten. Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Låt stå i kyl och dra fram till servering.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
  3. Addera kanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter.
  4. Ha i grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja. Stek tills den har fin färg.
  5. Vänd ner halloumin och nötter precis innan servering.
  6. Servera med yoghurten, ris och färsk koriander.