Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter
Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter
21 ingredienser
25 m
Gör en vegetarisk variant av den indiska klassikern tikka masala! Servera med ris, myntayoghurt och cashewnötter.
Vintips från Maya Samuelsson:
Savanha Winemaker's Selection Sauvignon Blanc 2015
Nr: 2558
Mullineux Granite Chenin 2015
Nr 91138
Sydafrika, Swartland
Jacobsdal Pinotage 2013
Nr 22055
Sydafrika, Stellenbosch
Rust en Vrede Estate 2014
Nr 12356
Sydafrika, Stellenbosch
Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010
Nr 6505
Sydafrika, Robertson
Allesverloren Fine Old Vintage 2010
Nr 12109
Sydafrika, Swartland
Ingredienser
Tikka Masala
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk kardemumma, stött
- 2 msk rapsolja
- 1 kanelstång
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 1 tsk salt
- 1 buljongtärning
- 400 g krossade tomater [1 burk]
- 2 dl grädde
- 2 förp halloumiost
- 2 dl cashewnötter
Myntayoghurt
- 0,5 gurka
- 2 dl yoghurt
- 10 färska myntablad
Servering
- 4 port jasminris, kokt
- koriander
Gör så här
- Börja med yoghurten. Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Låt stå i kyl och dra fram till servering.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
- Addera kanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter.
- Ha i grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja. Stek tills den har fin färg.
- Vänd ner halloumin och nötter precis innan servering.
- Servera med yoghurten, ris och färsk koriander.