Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett

Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett

46

6 steg att laga

15 ingredienser

20 m

Riktigt fräsch och god vintersallad med nystekt halloumi, blandade citrusfrukter, linser och en smakrik dragondressing. Perfekt vardagsmiddag!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 limefrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kruka färsk dragon, hackad
  • 2 bit stjälkselleri
  • 1 fänkål
  • 4 dl belugalinser
  • 70 g rucolasallad
  • 300-400 g halloumiost [2 förp]
  • 3 msk rapsolja, att steka i
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Skär ut filéer av grapefrukten och apelsinen, spara saften i en skål.
  2. Blanda citrussaften med skalet från 1 lime, honung, dijonsenap, olivolja samt hackad dragon.
  3. Mandolina eller skiva selleri och fänkål tunt.
  4. Koka linserna efter anvisningar på paketet, lägg de varma linserna i en skål och häll på dressingen samt blanda i selleri, fänkål och ruccola. Vänd runt och låt det stå.
  5. Skiva och stek halloumi gyllene i rapsolja på båda sidor.
  6. Toppa salladen med frukten och servera med halloumi samt pumpakärnor och hackad gräslök.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer