Riktigt fräsch och god vintersallad med nystekt halloumi, blandade citrusfrukter, linser och en smakrik dragondressing. Perfekt vardagsmiddag!
Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett
Du behöver
- 1 grapefrukt
- 1 apelsin
- 1 lime
- 3 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 2 msk dijonsenap
- 1 kruka färsk dragon, hackad
- 2 bitar stjälkselleri
- 1 huvud fänkål
- 4 dl belugalinser
- 70 g ruccola
- 300-400 g halloumi (2 paket)
- 3 msk rapsolja, att steka i
- 1 knippe gräslök, hackad
- pumpakärnor
Gör så här
- Skär ut filéer av grapefrukten och apelsinen, spara saften i en skål.
- Blanda citrussaften med skalet från 1 lime, honung, dijonsenap, olivolja samt hackad dragon.
- Mandolina eller skiva selleri och fänkål tunt.
- Koka linserna efter anvisningar på paketet, lägg de varma linserna i en skål och häll på dressingen samt blanda i selleri, fänkål och ruccola. Vänd runt och låt det stå.
- Skiva och stek halloumi gyllene i rapsolja på båda sidor.
- Toppa salladen med frukten och servera med halloumi samt pumpakärnor och hackad gräslök.
20 januari 2018