Hallonsorbet

Hallonsorbet
Foto: Stefan Wettainen
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Hallonsorbet

4 ingredienser

Jag älskar smaken av nyplockade hallon och det är den smaken som jag vill få fram i min hallonsorbet. Bordeaux- eller Bourgognevin? Det spelar mindre roll. Det viktiga är att använda hallon som plockats solmogna, oavsett om de är frysta eller färska. /Sébastien

Ingredienser

portioner liter
  • 200 g rött vin [2 dl]
  • 200 g cassonadesocker (eller strösocker)
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 400 g färska hallon, solmogna (eller frysta)

Gör så här

  1. Häll vin, socker, citronzest och citronsaft i en kastrull. Koka upp på svag värme. Ta kastrullen från värmen när det börjar koka. Låt svalna lite.
  2. Blanda i hallonen i det söta ljumma vinet och mixa med en stavmixer. Om du vill ha en slät sorbet utan kärnor kan du välja att sila sorbetsmeten. Ställ in sorbetsmeten i kylen för att vila i några timmar.
  3. Kör blandningen i glassmaskin tills den har fin konsistens. Njut av en sorbet med fräschören hos en hallonbuske och rondören hos ett riktigt gott vin.