Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj
Foto: TV4

Hallonpannacottapaj

42

12 steg att laga

8 ingredienser

4h

Paj med söt botten och krämig fyllning med smak av hallon, serveras med färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner

pajdeg

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 g hallon
  • 200 g färskost
  • blandade bär, färska, till garnering

Gör så här

  1. Pajdeg
    Mixa kex och smör i matberedare.
  2. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, eller flera små.
  3. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
  4. Fyllning
    Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  5. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
  6. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  8. Mixa hallonen med stavmixer, eller i matberedare, till en puré.
  9. Rör ner färskost och puré i grädden.
  10. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
  11. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
  12. Servering
    Servera pannacottapajen med fäska bär.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer