• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hallonmousse med grädde och färska hallon

Hallonmousse med grädde och färska hallon
Foto: TV4

Hallonmousse med grädde och färska hallon

3 steg att laga

7 ingredienser

15 m + 2 h

Syrlig och söt hallonmousse som toppas med vispad grädde och färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Hallonmousse

  • 250 g frysta hallon
  • 75 g kvarg
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl lätt mjölk
  • 1,5 tsk gelatinpulver

Garnering

  • 50 g färska hallon
  • 1-2 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Kör hallonen i en mixer eller matberedare tillsammans med kesellan. Tillsätt sockret. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Vispa ner i moussen.
  2. Häll upp i fyra serveringsskålar. Ställ i kylen 2-3 timmar för att stelna.
  3. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist.