Hallonmousse med grädde och färska hallon

Hallonmousse med grädde och färska hallon
Foto: TV4

Hallonmousse med grädde och färska hallon

24

3 steg att laga

7 ingredienser

15 m + 2 h

Syrlig och söt hallonmousse som toppas med vispad grädde och färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Hallonmousse

  • 250 g frysta hallon
  • 75 g kvarg
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl lätt mjölk
  • 1,5 tsk gelatinpulver

Garnering

  • 50 g färska hallon
  • 1-2 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Kör hallonen i en mixer eller matberedare tillsammans med kesellan. Tillsätt sockret. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Vispa ner i moussen.
  2. Häll upp i fyra serveringsskålar. Ställ i kylen 2-3 timmar för att stelna.
  3. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer