Hallon- och mangotårta

209 röster
10-12 bitar

Fantastisk tårta med luftig botten, mangopannacotta, hallonmousse och hallonglasyr. Toppas med färska hallon. 

Visa mer
10-12 bitar

Du behöver

Tårtbotten

  • 5 ägg
  • 100 g strösocker
  • 100 g vetemjöl

Mangopannacotta

  • 4 blad gelatin
  • 250 g mangopuré
  • 250 g grädde
  • 0,5 citron, zest
  • 100 g rörsocker

Hallonmousse

  • 50 g italiensk maräng
  • 100 g grädde
  • 1 blad gelatin
  • 40 g vit choklad, hackad
  • 90 g hallonpuré
  • 0,5 citron, saft

Hallonglasyr

  • 150 g vatten
  • 300 g strösocker
  • 300 g glykos
  • 170 g kondenserad mjölk
  • 300 g vit choklad
  • 22 g gelatinpulver
  • 125 g vatten
  • 150 g aprikosmarmelad
  • 50 g hallonpuré

Servering

  • färska hallon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och socker i ett vattenbad till 60 grader, häll i en vispbunke och vispa massan kall.
  2. Vänd därefter ned mjölet och fyll upp i tårtring, 20-22 cm i diameter, och baka i 190 grader i 18 minuter.
  3. Mangopannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Koka upp mango, grädde, socker samt citronrasp.
  5. Tillsätt gelatinbladen. Häll upp i ring och frys.
  6. Hallonmousse
    Framställ en italiensk maräng enligt recept.
  7. Vispa 50 g grädde lätt och ställ i kyl.
  8. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  9. Koka sedan upp 50 g grädde och slå det över den hackad vita chokladen. Låt sedan svalna till 28 grader.
  10. Smält lite hallonpuré och citronsaft i mikrougnen.
  11. Blandas med resten av hallonpurén, tillsätt sedan chokladblandningen, italienska marängen samt den lättvispade grädden till en mousse.
  12. Hallonglasyr
    Koka 150 g vatten, socker och glykos till 103 grader, rör ned chokladen tills smeten är helt slät. Tillsätt sedan kondenserad mjölk, gelatin (utblandat med 125 g vatten), aprikosmarmelad och hallonpuré. Mixa slätt med stavmixer, förvaras i kyl och glaseras vid en temperatur av 35 grader.
  13. Montering
    Skär en tårtbotten rätt tjock och lägg i botten på tårtringen. Dränk gärna botten med lite hallonpuré.
  14. Fyll på med lite hallonmousse i tårtringen och lägg därefter ned pannacottan. Avsluta med mer hallonmousse och frys sedan in tårtan över natten.
  15. Glasera tårtan med glaseringsgelé och dekorera med färska hallon.

Laddar fler recept...