Hallon- och mangotårta
Hallon- och mangotårta
24 ingredienser
Fantastisk tårta med luftig botten, mangopannacotta, hallonmousse och hallonglasyr. Toppas med färska hallon.
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
Tårtbotten
- 5 ägg
- 100 g strösocker
- 100 g vetemjöl
Mangopannacotta
- 4 blad gelatin
- 250 g mangopuré
- 250 g grädde
- 0,5 citron, zest
- 100 g rörsocker
Hallonmousse
- 50 g italiensk maräng
- 100 g grädde
- 1 blad gelatin
- 40 g vit bakchoklad, hackad
- 90 g hallonpuré
- 0,5 citron, saft
Hallonglasyr
- 150 g vatten
- 300 g strösocker
- 300 g glykos
- 170 g kondenserad mjölk
- 300 g vit bakchoklad
- 22 g gelatinpulver
- 125 g vatten
- 150 g aprikosmarmelad
- 50 g hallonpuré
Servering
- färska hallon
Gör så här
Tårtbotten
- Vispa ägg och socker i ett vattenbad till 60 grader, häll i en vispbunke och vispa massan kall.
- Vänd därefter ned mjölet och fyll upp i tårtring, 20-22 cm i diameter, och baka i 190 grader i 18 minuter.
Mangopannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp mango, grädde, socker samt citronrasp.
- Tillsätt gelatinbladen. Häll upp i ring och frys.
Hallonmousse
- Framställ en italiensk maräng enligt recept.
- Vispa 50 g grädde lätt och ställ i kyl.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Koka sedan upp 50 g grädde och slå det över den hackad vita chokladen. Låt sedan svalna till 28 grader.
- Smält lite hallonpuré och citronsaft i mikrougnen.
- Blandas med resten av hallonpurén, tillsätt sedan chokladblandningen, italienska marängen samt den lättvispade grädden till en mousse.
Hallonglasyr
- Koka 150 g vatten, socker och glykos till 103 grader, rör ned chokladen tills smeten är helt slät. Tillsätt sedan kondenserad mjölk, gelatin (utblandat med 125 g vatten), aprikosmarmelad och hallonpuré. Mixa slätt med stavmixer, förvaras i kyl och glaseras vid en temperatur av 35 grader.
Montering
- Skär en tårtbotten rätt tjock och lägg i botten på tårtringen. Dränk gärna botten med lite hallonpuré.
- Fyll på med lite hallonmousse i tårtringen och lägg därefter ned pannacottan. Avsluta med mer hallonmousse och frys sedan in tårtan över natten.
- Glasera tårtan med glaseringsgelé och dekorera med färska hallon.