Hallon- och limemaräng med hallonkompott och granola

14 röster

En underbar dessert med smak av hallon och lime! Dessutom är den helt glutenfri! 

Visa mer

Du behöver

Maräng

  • 2 dl kikärtsspad från färdigkokta kikärtor på burk/tetra
  • 0,5 tsk limesaft
  • 3 msk honung
  • 200 g frysta hallon, tinade

Hallonkompott

  • 100 g frysta hallon, tinade
  • 1 lime

Granola

  • 1 dl bovete, blötlagd i ca 30 minuter (sila bort vattnet)
  • 50 g sesamfrön
  • 1 dl havregryn
  • 40 g pumpafrön
  • 75 g nötter, grovhackade (t ex. mandel, hassel-, para-, cashew- eller valnötter)
  • 50 g hampafrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm havssalt
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl honung (kan uteslutas)
  • 1 dl torkad frukt, till exempel tranbär, russin eller små bitar av torkade aprikoser

Gör så här

  1. Maräng
    Vispa upp limesaft och kikärtsspad tills bara skum återstår. Blanda ner hallon samt honung och fortsätt vispa en längre stund tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända upp- och ner. Den här marängen ska inte bakas i ugnen.
  2. Hallonkompott
    Koka upp hallonen med limesaft. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Granola
    Sätt ugnen på 70 grader.
  4. Blanda samman alla ingredienserna på en plåt och låt sedan stå i ugnen i 2-3 timmar så den känns torr.
  5. Servera sedan hallonkompotten i botten, placera marängen ovanpå och toppa med granola.
20 januari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...