Hallings laxpudding

Hallings laxpudding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallings laxpudding

9 ingredienser

Laxråvaran till laxpudding är salt eller rimmad lax, säger kocken Björn Halling. Mer sällan förekommer gravad eller rökt lax. Sillpudding blir det om laxen byts ut mot urvattnade salta sillfiléer. Servera laxpuddingen med smält smör.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rimmad lax, i skivor
  • 1 gul lök
  • 500 g potatis, kall kokt
  • 1 dl dill
  • smör, till formen
  • vitpeppar, från kvarn
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • smör, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Koka upp lite vatten och förkoka löken i 1 minut. Skiva den kokta potatisen. Finhacka dillen.
  2. Varva lax, potatis, lök och dill i en smord form. Översta lagret bör vara vackra tunna skivor av potatis. Peppra försiktigt mellan varven.
  3. Koka upp mjölken och låt den svalna. Vispa ihop med ägget. Då vasslar sig inte puddingen. Slå blandningen i formen så det täcker potatisen väl.
  4. Baka i ugnen i 45 minuter.