Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli

Foto: TV4
Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli
10 ingredienser
30 m
Fina hälleflundrafiléer med krämig saffranssås och sparrisbroccoli. En perfekt middag att bjuda vännerna på!
Dryck: Vitt vin, La Dr Motte, Pinot Grigio
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Saffransås
- 1,5-2 dl grädde
- 200 g crème fraîche
- 0,5 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 fiskbuljongtärning
- salt
- peppar
Hälleflundra
- 2 hälleflundrafiléer
Servering
- 200 g sparrisbroccoli
- 4 port ris
Gör så här
- Blanda grädde, crème fraiche, saffran, tomatpuré, fiskbuljong, lite salt och peppar. Koka samman detta.
- Stek fisken i stekpanna, i ca 5 minuter. Häll över saffranssåsen och låt koka i ca 15 minuter.
- Koka sparrisbroccolin i 10 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med broccolin och fisken.