Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli

30 m
4
Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli
Foto: TV4

Fina hälleflundrafiléer med krämig saffranssås och sparrisbroccoli. En perfekt middag att bjuda vännerna på!

Dryck: Vitt vin, La Dr Motte, Pinot Grigio

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 november 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4

Du behöver

Saffransås

  • 1,5-2 dl grädde
  • 200 g crème fraiche
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • salt och peppar

Hälleflundra

  • 2 hälleflundrafiléer

Servering

  • 200 g sparrisbroccoli
  • 4 port ris

Gör så här

  1. Blanda grädde, crème fraiche, saffran, tomatpuré, fiskbuljong, lite salt och peppar. Koka samman detta.
  2. Stek fisken i stekpanna, i ca 5 minuter. Häll över saffranssåsen och låt koka i ca 15 minuter.
  3. Koka sparrisbroccolin i 10 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med broccolin och fisken.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept