Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Bohuslänsk äggost med björnbärsylt
Foto: TV4
Bohuslänsk äggost med björnbärsylt
Betyg: 3.21 av 5 (43 röster)
43
Spara
Av:
Håkan Thörnström
Från:
Nyhetsmorgon
5
ingredienser
Bakverk
Julbaka
Julmat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
4 l mjölk
10 ägg
1 l filmjölk
3 dl gräddfil
Strösocker (efter smak)
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sjud upp mjölken i en kastrull.
Vispa ihop ägg, filmjölk och gräddfil.
Rör i blandningen i den sjudande mjölken.
Rör långsamt i kastrullen med en träslev tills det hela har skurit sig såpass så att det går att skopa upp ost massan med en hålslev.
Varva massan med socker i en äggostformen.
Låt äggosten rinna av i kyl minst fyra timmar innan den delas i bitar.
Garnera med björnbärssylt, färsk mynta och eventuellt florsocker.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut