Hainan chicken

koket.se
Hainan chicken
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Hainan chicken

19 ingredienser

1 h

Marinerad och ångad kyckling med jasminris och dipp blir en god rätt att förgylla kvällen med.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 8 g salt
  • 8 g färskpressad ingefärsjuice
  • 8 g shaoxingvin

Kyckling med tillbehör

  • 600 g kycklinglårfilé, med skinn
  • 15 g rapsolja
  • 30 g vitlök, finhackad
  • 200 g jasminris
  • 250 g kycklingbuljong
  • 30 g kokosmjölk
  • 1 citrongräs

Chilisås

  • 5 g vitlök
  • 5 g chilifrukt (röd)
  • 30 g risvinäger (vit)

Ingefärsdipp

  • 100 g rapsolja
  • 15 g ingefära, riven
  • 7 g salt
  • 20 g salladslök

Servering

  • färsk koriander
  • chilifrukt (röd)

Gör så här

Marinad

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.

Kyckling med tillbehör

  1. Massera in marinaden i kycklingen.
  2. Lägg kycklingen i ett bleck och låt ånga i 20 minuter.
  3. Lyft upp kycklingen och spara vätskan.
  4. Hetta upp oljan och fräs vitlöken en minut.
  5. Tillsätt riset och blanda väl.
  6. Lägg riset i ett bleck.
  7. Späd vätskan från kycklingen med kycklingbuljong och kokosmjölk. Häll blandningen över riset och tillsätt citrongräset.
  8. Låt ånga i 30 minuter tills riset är klart. Ta sedan bort citrongräset.

Chilisås

  1. Blanda ingredienserna väl till såsen.

Ingefärsdipp

  1. Hetta upp olja i en gryta (eller wok) och fräs ingefära, salt och salladslök i 30 sekunder.
  2. Häll sedan över blandningen i en bunke och låt svalna.

Servering

  1. Skär upp kycklinglåren och lägg köttet på riset. Garnera med koriander och chili.
  2. Servera med såserna.