Gulbetsbiffar med potatisklyftor, parmesanaioli och stekt grönkål

26 röster
40 m
4

Goda och enkla vegetariska biffar som passar lika bra en veggiemåndag som en lördagskväll. Parmesanaiolin passar till allt!

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Biffar

  • 500 g gulbetor
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl quinoa eller bulgur, kokt
  • 2 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar

Potatis

  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Parmesanaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl parmesan, riven
  • några droppar citron
  • 0,5-1 klyfta vitlök, pressad
  • 10 basilikablad, hackade

Grönkål

  • 150 g grönkål
  • 3 msk smör
  • en skvätt vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och riv gulbetorna grovt, hacka den gula löken och riv vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till biffarna och låt det stå i 10 minuter.
  3. Halvera potatisen och blanda med olja och salt på en plåt.
  4. Forma till gulbetssmeten till biffar och baka dem i ugnen i 10 minuter. Sätt in potatisen samtidigt men baka potatisen tills den är gyllene, ca 25-30 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till parmesanaiolin.
  6. Stek grönkål på hög värme i smör, tillsätt en skvätt vatten och låt vattnet koka bort.
  7. Vill ni ha mer färg på biffarna, stek dem någon minut i olja.
  8. Servera gulbetsbiffar med potatis, parmesanaioli och grönkål
19 november 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept