Grön sparris med sojahollandaise och furikake

Grön sparris med sojahollandaise och furikake
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Grön sparris med sojahollandaise och furikake

9 ingredienser

20 m

Kokt sparris med en len sojahollandaise och krispigt furikake-strössel är en härlig version på den klassiska förrätten.

Ingredienser

portioner
  • 8 gröna sparrisar (stora)

Furikake

  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk bonitoflakes
  • 1 msk nori
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Hollandaise

  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. Skala sparrisen.
  2. Rosta kryddorna till furikaken och hacka i små bitar till ett strössel.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa äggulorna i ett vattenbad tillsammans med soja. Häll i smöret försiktigt och fortsätt vispa till en krämig hollandaise.
  5. Koka sparrisen ca 3-4 minuter beroende på tjocklek.
  6. Servera sparrisen med hollandaise och toppa med furikake-strösslet.