Grönsallad med vinägrett

10 m
4
Grönsallad med vinägrett
Foto: Charlie Drevstam

Det här är sallad i sin allra enklaste form. Om man bara är noggrann när man hanterar salladen och dressar upp den ordentligt, kan det vara supersmarrigt. Det absolut viktigaste är att dressingen är bunden, att man vispat ut senap och vinäger ordentligt och sen rört ner oljan så den tjocknar något. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

24 september 2017
10 m
4

Du behöver

  • 1 huvud sallad, plockade blad

Senapsvinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk schalottenlök, finskuren
  • 1,5 dl olivolja
  • 6 msk matolja

Gör så här

  1. Vispa samman senap, vinäger, salt, honung och lök i en skål.
  2. Tillsätt oljan under vispning och smaka av med salt.
  3. Lägg salladsbladen i en bunke och häll över del av dressingen och blanda runt, alla bladen ska bli lätt dressade.
Kommentera receptet

Fler goda recept