Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar

Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar

47

7 steg att laga

19 ingredienser

30 min

Färgglad och snabblagad grönsakswok med kyckling serverad ihop en ljummen nudelsallad gjord på sobanudlar. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Wokad kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1-2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 3 msk sake (eller torrt vitt vin)

Nudelsallad

  • 300 g sobanudlar (bovetenudlar)
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön, hårt rostade
  • 1 rödlök
  • 1 broccoli, liten
  • 1 morot
  • 1 kålrabbi
  • 2 polkabeta
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Wokad kyckling
    Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Salta kycklingen försiktigt, peppra och stek i en wok eller stor stekpanna i sesamolja till kycklingen är gyllene. Lyft ur woken och ställ åt sidan.
  2. Blanda riven vitlök och ingefära med 3 msk soja, mirin och sake. Ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna i iskallt vatten till de är helt kalla, annars fortsätter de att tillagas. Låt droppa av i en sil eller durkslag.
  4. Lägg nudlarna i en skål och häll på soja, sesamolja och hälften av sesamfröna. Blanda runt väl och ställ åt sidan.
  5. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryt broccolin i små buketter. Skär broccolistammen och morot i mindre. Skär kålrabbin i tärningar. Skär polkabetorna i halvmånar.
  6. Hetta upp woken på nytt till den ryker. Häll i matolja och fräs först rödlök och polkabeta, ca 1 minut. Tillsätt morot, broccolistam och kålrabbi. Efter ytterligare 1 minut tillsätt broccolibuketter, låt fräsa i 1 minut innan kycklingen och såsen hälls i woken. Låt det hela steka samman i 2 minuter.
  7. Bottna portionsskålar med de dressade bovetenudlarna, och toppa med den rykande heta kyckling- och grönsakswoken. Strö på resten av sesamfröna och servera genast!