Grönsakspanna med gryn och ricottakräm

koket.se
Grönsakspanna med gryn och ricottakräm
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grönsakspanna med gryn och ricottakräm

15 ingredienser

ca 35 m

Matig grönsakspytt med matkorn, kål, kikärtor och ricottakräm. Så god vardagsvego!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl matkorn (eller valfritt gryn)
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp inlagda kronärtskockor i olja [ca 200 g]
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 2 dl valfri kål (t ex svartkål eller grönkål)
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 200 g ricotta
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka matkorn efter anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka vitlöken och rödlök. Dela sedan zucchini och paprika i lagom trevliga bitar. Halvera tomaterna och grovhacka kålen. Dela även kronärtskockorna i mindre bitar. Häll av kikärterna och spola dem med kallt vatten.
  3. Hetta upp en stor stekpanna och häll på olivoljan, lägg i rödlök och vitlök och låt steka i någon minut. Tillsätt matkornen.
  4. Tillsätt sedan zucchini och paprika. Stek i ca 5-6 minuter eller tills allt känns klart men fortfarande lite krispighet kvar i grönsakerna. Blanda ner grönkål, kronärtskockor och kikärtor i pannan.
  5. Lägg ricottan i en skål, riv över skalet från halva citronen. Häll i 1 msk olivolja, salta, peppra och vispa den sedan ordentligt.
  6. Rör runt i pannan och tillsätt tomat, stek i 1 min till. Pressa över citronsaft. Ta pannan från värmen, riv över basilika och servera med ricottakrämen.