Grönsakspanna med gryn och ricottakräm

ca 35 m
4
Spela video Grönsakspanna med gryn och ricottakräm
Foto: TV4
ca 35 m
4

Du behöver

  • 4 dl matkorn eller valfritt gryn
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk inlagda kronärtskockor i olja, ca 200 g
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 2 dl valfri kål, t ex svartkål eller grönkål
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 200 g ricotta
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka matkorn efter anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka vitlöken och rödlök. Dela sedan zucchini och paprika i lagom trevliga bitar. Halvera tomaterna och grovhacka kålen. Dela även kronärtskockorna i mindre bitar. Häll av kikärterna och spola dem med kallt vatten.
  3. Hetta upp en stor stekpanna och häll på olivoljan, lägg i rödlök och vitlök och låt steka i någon minut. Tillsätt matkornen.
  4. Tillsätt sedan zucchini och paprika. Stek i ca 5-6 minuter eller tills allt känns klart men fortfarande lite krispighet kvar i grönsakerna. Blanda ner grönkål, kronärtskockor och kikärtor i pannan.
  5. Lägg ricottan i en skål, riv över skalet från halva citronen. Häll i 1 msk olivolja, salta, peppra och vispa den sedan ordentligt.
  6. Rör runt i pannan och tillsätt tomat, stek i 1 min till. Pressa över citronsaft. Ta pannan från värmen, riv över basilika och servera med ricottakrämen.
Kommentera receptet

Fler goda recept