Grönpepparkyckling med linsallad och sparris

16 röster
30 m + 2,5 h
4

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + 2,5 h
4

Du behöver

Kyckling

  • 8 kycklingklubbor
  • 2 msk soja
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk fransk senap
  • 1,5 msk torkad krossad grönpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar
  • grillkrydda

Linssallad med sparris

  • 250 g grön sparris
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 burk kokta bruna linser 200 g eller koka ca 100 g gröna linser
  • 50 g ruccola

Dressing

  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • kokt potatis, till servering
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 135 grader.
  2. Strö salt, svartpeppar och grillkrydda på kycklingklubborna och bryn dem i smör så de får färg.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och täck formen med aluminiumfolie.
  4. Ugnstek dem sedan i 2 timmar. Lägg över kycklingen i en ren ugnsfast form och låt dem svalna något.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda soja, smör, senap, och grönpeppar i en skål. Tillsätt grädde och crème fraîche. Häll såsen över kycklingen, låt gärna stå och dra någon timme.
  6. Ställ in formen i ugnen 20-30 minuter.
  7. Lins- och sparrissallad
    Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt kallna.
  8. Dela tomaterna i halvor. Skölj linserna och låt dem rinna av.
  9. Varva sparris, tomater, linser och rucola i en stor skål.
  10. Blanda dressingen och häll den över salladen 30 minuter före servering.
  11. Servera med kokt potatis och sallad.
28 oktober 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept