Grönpepparfilé med hasselbackspotatis

Grönpepparfilé med hasselbackspotatis
Foto: Tv4

Grönpepparfilé med hasselbackspotatis

Av: Annh - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

40 m

Grönpepparfilé med hasselbackspotatis blir en underbart god rätt till helgen festliga middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Grönpepparfilé

  • 800 g fläskfilé
  • 25 g smör, till stekning
  • 1 msk grönpeppar, mald
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk mjukost, naturell
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk persilja

Hasselbackspotatis

  • 8 potatisar
  • 50 g smör, extra saltat
  • 2 krm vitlökssalt
  • 2 krm lökpulver
  • 2 krm salt
  • 1 msk färsk persilja
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

Grönpepparfilé

  1. Putsa filén och skär den i skivor på cirka 2 cm. Bryn köttet i smöret så att det får en fin stekyta på båda sidor. Pudra över grönpeppar och övriga kryddor.
  2. Häll på grädden, rör i mjukost, fond och soja och pressa därefter ned vitlöksklyftan. Låt puttra sakta i cirka 20 minuter.
  3. Toppa sedan med persilja vid servering.

Hasselbackspotatis

  1. Skölj potatisarna och skär skåror, cirka 2 mm, nästan igenom dem.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Smält smöret, blanda ner kryddorna och finhacka ner persiljan. Pensla potatisarna med smörblandningen, strö över ströbrödet och stek i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter, beroende på ugn.
  3. När potatisarna är gyllene och skivorna delat på sig kan man känna på dem med en potatissticka så att de är genomstekta.