Grönkålssallad och cheddardressing

Jessica Frej

Grönkålssallad och cheddardressing

8 ingredienser

20 min + tid i kyl

Den här salladen med grönkål och cheddardressing är god till bland annat prinskorv, lax och köttbullar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Grönkål

  • 200 g grönkål (1 påse)

Cheddardressing

  • 50 g cheddarost
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • ca 3 msk majonnäs
  • ca 1 dl vatten

Servering

  • granatäpplekärnor, till servering

Gör så här

Håll skärmen tänd

Grönkål

  1. Repa grönkålen från de grova stjälkarna och lägg bladen i en stor skål.

Cheddardressing

  1. Mixa alla ingredienser till dressingen slätt i en blender eller mixer.
  2. Tillsätt lite mer vatten om du önskar en lösare dressing.
  3. Häll dressingen över grönkålen.
  4. Massera och blanda ordentligt tills all grönkål är täckt med dressing. Grönkålen ska även mjukna något.
  5. Låt gärna salladen dra i 1–3 timmar i rumstemperatur eller kyl, den blir bara godare om den får dra längre.

Servering

  1. Toppa salladen med granatäpplekärnor precis före servering.