Grönkålsallad med senap och honungsdressing

koket.se
Grönkålsallad med senap och honungsdressing
Foto: Tv4
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström

Grönkålsallad med senap och honungsdressing

11 ingredienser

20 m

"Julbordets fräschaste rätt består av kramad grönkål, krispigt äpple och knapriga valnötter i en len honungsdressing som fått ett litet bett av senap. Välj gärna ett svenskt vinteräpple som Ingrid Marie eller Aroma. De har ett fantastiskt smakdjup och krispighet som är riktigt gott till den annars ganska feta julmaten." /Jessie Sommarström

Se Jessie Sommarström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 8

Dressing

  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk rapsolja
  • salt

Sallad

  • 100 g grönkål
  • 1 svenskt äpple
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 dl valnötter, rostade och hackade
  • 0,5 msk rapsolja

Gör så här

Dressing

  1. Vispa ihop senap, honung och citronjuice. Tillsätt sedan olja.

Sallad

  1. Skölj och repa grönkålen från stjälken, skiva stjälken tunt och strimla grönkålen.
  2. Skiva äpplet tunt.
  3. Lägg grönkålen och den skivade stammen i en skål, krama sedan grönkålen med olivoljan och en nypa salt.
  4. Blanda grönkålen med dressingen, äpple och valnötter.