Grönkålsallad med senap och honungsdressing
Grönkålsallad med senap och honungsdressing
11 ingredienser
20 m
"Julbordets fräschaste rätt består av kramad grönkål, krispigt äpple och knapriga valnötter i en len honungsdressing som fått ett litet bett av senap. Välj gärna ett svenskt vinteräpple som Ingrid Marie eller Aroma. De har ett fantastiskt smakdjup och krispighet som är riktigt gott till den annars ganska feta julmaten." /Jessie Sommarström
Se Jessie Sommarström laga receptet

Ingredienser
Dressing
- 0,5 msk dijonsenap
- 0,5 msk honung
- 1 msk citronsaft
- 3 msk rapsolja
- salt
Sallad
- 100 g grönkål
- 1 svenskt äpple
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 dl valnötter, rostade och hackade
- 0,5 msk rapsolja
Gör så här
Dressing
- Vispa ihop senap, honung och citronjuice. Tillsätt sedan olja.
Sallad
- Skölj och repa grönkålen från stjälken, skiva stjälken tunt och strimla grönkålen.
- Skiva äpplet tunt.
- Lägg grönkålen och den skivade stammen i en skål, krama sedan grönkålen med olivoljan och en nypa salt.
- Blanda grönkålen med dressingen, äpple och valnötter.