• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkål- och valnötspasta

Grönkål- och valnötspasta
Hanna Olvenmark, porträttbild
Hanna Olvenmark, porträttbild

Grönkål- och valnötspasta

7 steg att laga

9 ingredienser

ca 30 m

Nyttig god och även billig blir denna pastarätt med, grönkål härligt knapriga rostade valnötter och lite vitlök.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g valnötter
  • 2 dl valfri mjölk
  • 250 g grönkål
  • 2 klyfta vitlök
  • olja
  • 4 port pasta
  • 1 dl lagrad ost, riven (ex prästost el parmesan)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg.
  2. Lägg nötterna och vald mjölk i en mixer och mixa till en sås.
  3. Strimla grönkålen (ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och grönkål mjuka i oljan, på medelvärme, i ett par minuter.
  4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
  5. Slå på nötsåsen över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme. Späd ev med lite vatten om den blir väldigt tjock.
  6. Rör ned osten i såsen. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera med den nykokta pastan.