Grönkål med wasabidressing och rostade hasselnötter

Enkel sallad på grönkål, morötter, aprikos och granatäpple som dressas med honung- och wasabidressing samt toppas med rostade hasselnötter.

3 januari 2018

Du behöver

  • 3-4 stjälkar grönkål
  • 2 morötter, gärna i olika färger
  • 1 granatäpple
  • 6 torkade aprikoser
  • 1 handfull hasselnötter

Wasabidressing

  • 0,5-1 citron, saften från
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk wasabipasta
  • havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Grovhacka grönkålen. Skala morötterna och skär tunna skivor på längden med mandolin eller potatisskalare. Dela granatäpplet och banka på halvorna med en slev så att kärnorna lossnar. Strimla aprikoserna.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen börjar lossna. Låt nötterna svalna och gnid sedan bort resten av skalen i en ren handduk. Hacka nötterna grovt.
  3. Gör wasabidressingen genom att röra ihop citronsaft, honung, olivolja och wasabipasta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda dressingen med grönkål, morötter, aprikoser och granatäpplekärnor. Strö till sist över de grovhackade nötterna.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept