Grönkål med saltgurka och grönpeppar

Grönkål med saltgurka och grönpeppar
Foto: Tv4

Grönkål med saltgurka och grönpeppar

0

4 steg att laga

8 ingredienser

20 m

En klassisk rätt på julbordet är grönkål. Här får den sällskap av saltgurka och grönpeppar som gör den riktigt smakrik och god.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 0,5 kg grönkål
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 4 krm grönpeppar
  • 3 msk saltgurka, hackad
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Plocka och skölj grönkålen.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och smör.
  3. Svetta löken och stek grönkålen hastigt.
  4. Tillsätt ättika, grönpeppar, saltgurka och avsluta med att smaka av med salt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer