Grönkål med grädde, sirap och muskot

Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Grönkål med grädde, sirap och muskot

16

9 ingredienser

30 m

Den här krämiga stuvningen med grönkål och lök smaksatt med muskotnöt passar perfekt till buffén, julbordet eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 bananschalottenlök, fint hackad
  • 200 g grönkål, plockad från stammen och grovt hackad
  • 100 g smör
  • 5 dl grädde
  • 2-3 msk sirap
  • salt
  • malen muskot
  • 1 dl mjölk
  • ev maizenaredning

Gör så här

  1. Fräs lök och kål i smör tills kålen fallit ihop.
  2. Tillsätt grädde och låt koka långsamt tills kålen är mör och grädden tjocknat. Smaka av med sirap och salt. Riv även i lite muskotnöt.
  3. Späd eventuellt med lite mjölk om stuvningen spricker. Blir stuvning för tunn kan du reda den med maizena.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer