Grönkål med grädde, sirap och muskot

Tommy Myllymäki 2016

Grönkål med grädde, sirap och muskot

9 ingredienser

30 m

Den här krämiga stuvningen med grönkål och lök smaksatt med muskotnöt passar perfekt till buffén, julbordet eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 bananschalottenlök, fint hackad
  • 200 g grönkål, plockad från stammen och grovt hackad
  • 100 g smör
  • 5 dl grädde
  • 2-3 msk sirap
  • salt
  • malen muskot
  • 1 dl mjölk
  • ev maizenaredning

Gör så här

  1. Fräs lök och kål i smör tills kålen fallit ihop.
  2. Tillsätt grädde och låt koka långsamt tills kålen är mör och grädden tjocknat. Smaka av med sirap och salt. Riv även i lite muskotnöt.
  3. Späd eventuellt med lite mjölk om stuvningen spricker. Blir stuvning för tunn kan du reda den med maizena.