Grön vegopytt med spetskål

POPULÄRT
Grön vegopytt med spetskål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grön vegopytt med spetskål

16

13 ingredienser

30 min

Grön pyttipanna på en massa härliga grönsaker, välj gärna grönsaker efter säsong. Börja att steka de grönsaker som tar längst tid att bli färdiga. 

Ingredienser

portioner4
  • 4 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 broccoli
  • 1 spetskål
  • 2 dl frysta ärtor
  • 100 g färsk spenat
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  • olja, till stekning
  • 0,5-1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Stek den i hälften av smöret i en stekpanna ca 5 minuter.
  2. Ansa och skär purjolöken i skivor. Tillsätt i pannan och låt fräsa med utan att den tar färg.
  3. Strimla spetskålen. Skär broccolin i mindre buketter och strimla stammen. Tillsätt i pannan med potatis och purjo. Låt allt fräsa några minuter, rör om då och då.
  4. Skär gräslöken fint.
  5. Stek äggen i olja i en separat panna.
  6. Ha i resten av smöret, samt ärter och spenat i stekpannan med grönsakerna. Vänd runt tills spenaten sjunkit ihop
  7. Servera med de stekta äggen. Strö över chiliflakes.