Grön sparris med brynt salviasmör
Grön sparris med brynt salviasmör
6 ingredienser
15 m
Grön sparris med brynt salviasmör och paremsanost är en riktigt läcker rätt att förgylla våren med.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 15 blad salvia
- 150 g smör
- 0,5 citron, rivet skal + lite saft
- 150-200 g grön sparris
- 20 g parmesanost, riven
- salt
Gör så här
- Skär salvian fint.
- Bryn 50 g smör i en kastrull. Vänd i salvia, rivet citronskal och lite citronsaft och låt smöret svalna lite.
- Vispa resterande mängd rumstempererat smör (100 g) med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt sedan det brynta citron- och salviasmöret successivt. Vispa så allt går ihop.
- Ställ smöret svalt.
- Ansa och stek den färska sparrisen i smör, ett par minuter räcker. Salta.
- Lägg upp sparrisen på ett fat, klicka på brynt salviasmör och riv parmesanost över!