Grön rulltårteomelett med varmrökt lax

Grön rulltårteomelett med varmrökt lax
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Grön rulltårteomelett med varmrökt lax

71

10 ingredienser

30 m

Omelett i rulltårta-format! Spenat ger den härligt gröna färgen, och fyllningen består av lax, färskost och örter.

Ingredienser

portioner6 - 8

omelett

  • 6 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl spenat, mixad
  • 1 citron, skalet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

Fyllning

  • 200 g färskost, rumstempererad och rörd
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 300 g varmrökt lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa samman ingredienserna till omeletten och häll ut smeten jämnt över en bakplåtspappersklädd ugnsform, ca 33 x 22 cm. Smörj gärna pappret med smör så omeletten lossnar enklare.
  3. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter, tills smeten stannat och omeletten är genomgräddad. Ta ut och låt svalna.
  4. Bred ut färskosten jämnt, strö över örterna och toppa med lax. Rulla ihop omeletten till en rulltårta och servera gärna med en grön och krispig sallad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer