Grön pizza med rödbetshummus

Grön pizza med rödbetshummus
Foto: Sofia Kallner
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Grön pizza med rödbetshummus

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

13 ingredienser

15 min

Snabblagad och otroligt god pizza med maxad topping i form av broccoli, fänkål, zucchini och fetaost. Pizzaklassikern tomatsås är utbytt mot färgstark hummus och smaksatt med rödbeta. Tips! Rödbetshummus finns att köpa färdigt. Vill du göra egen så gör du så här: Skala och riv 2 rödbetor och mixa ihop med 3 dl kokta kikärtor, 2 msk tahini, 2 msk olivolja, 1-2 msk limejuice, 2 klyftor vitlök och 1 msk spiskummin. Spä med lite vatten tills lagom konsistens och smaka av med salt.

Ingredienser

portioner
  • 4 libabröd
  • 1 broccoli (á 300 g)
  • 1 fänkål
  • 1 zucchini (liten)
  • ca 2 dl rödbetshummus
  • 250 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung (kan ersättas med agavesirap eller sötströ)
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på två plåtar med bakplåtspapper och bred på hummusen.
  2. Skär broccolin i mindre bitar, skiva fänkål och zucchini tunt.
  3. Bred rödbetshummus på bröden, lägg på grönsaker och smula på fetaost. Grädda i ugn ca 7 minuter.
  4. Mixa basilika med citron, olja, vitlök, honung och salt. Ringla över pizzan vid servering.

510 kcal/pizza