Grön gazpacho med en äppeltvist

Grön gazpacho med en äppeltvist
Foto: Tv4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Grön gazpacho med en äppeltvist

16 ingredienser

15 m + tid i kyl

En fräsch och kalla gazpacho med gruka, avokado och äpple är både friskt och riktigt gott att servera som förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 äpple (grönt gärna Granny Smith)
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 selleristjälkar
  • 1 avokado
  • 1 gurka
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 4 dl vatten, kallt
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl mynta
  • 1 dl basilika

Gör så här

  1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och rensa gurkan, löken och paprikan.
  2. Lägg lite gurka åt sidan och hyvla fina strimlor att dekorera med.
  3. Häll alla ingredienser i en mixer och mixa i minst en minut.
  4. Låt soppan stå i kylen en timme eller längre. Smaka av med salt och peppar. Toppa med gurka och färska örter.