• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grön ärtsoppa toppad med pepparrotskräm

Grön ärtsoppa toppad med pepparrotskräm
Foto: TV4

Grön ärtsoppa toppad med pepparrotskräm

8 steg att laga

9 ingredienser

30m

Vacker soppa med gröna ärtor, serveras med kryddig pepparrotskräm och kummindoftande bröd.

Dryckesförslag: Mousserande vin, Prosecco Pizzolato.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Pepparrotskräm

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 4 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar

Grön ärtsoppa

  • 500 g gröna ärtor
  • 6 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör

  • hårt bröd, med smak av kummin

Gör så här

  1. Pepparrotskräm
    Häll upp crème fraiche.
  2. Riv färsk pepparrot och häll den i crème fraichen.
  3. Rör om, tillsätt lite salt och svartpeppar, smaka av.
  4. Grön ärtsoppa
    Koka upp ärtorna i vatten.
  5. Häll av vattnet.
  6. Mixa ärtorna och blanda ned mjölken. Vill man ha tjockare eller tunnare soppa så kan man variera mängden mjölk.
  7. Smaka av med salt och lite vitpeppar.
  8. Servering
    Servera soppan med en matsked pepparrotskräm ovanpå och en bit hårt kumminbröd.