Grön ärtsoppa toppad med pepparrotskräm

Grön ärtsoppa toppad med pepparrotskräm
Foto: TV4

Grön ärtsoppa toppad med pepparrotskräm

Av: Claes - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30m

Vacker soppa med gröna ärtor, serveras med kryddig pepparrotskräm och kummindoftande bröd.

Dryckesförslag: Mousserande vin, Prosecco Pizzolato.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pepparrotskräm

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 4 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar

Grön ärtsoppa

  • 500 g gröna ärtor
  • 6 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör

  • hårt bröd, med smak av kummin

Gör så här

Pepparrotskräm

  1. Häll upp crème fraiche.
  2. Riv färsk pepparrot och häll den i crème fraichen.
  3. Rör om, tillsätt lite salt och svartpeppar, smaka av.

Grön ärtsoppa

  1. Koka upp ärtorna i vatten.
  2. Häll av vattnet.
  3. Mixa ärtorna och blanda ned mjölken. Vill man ha tjockare eller tunnare soppa så kan man variera mängden mjölk.
  4. Smaka av med salt och lite vitpeppar.

Servering

  1. Servera soppan med en matsked pepparrotskräm ovanpå och en bit hårt kumminbröd.