Grillspett med pesto
Grillspett med pesto
10 ingredienser
40 min
Grönsaksspett att lägga på grillen serverade med färdig pesto och ett supergott råris smaksatt med rucola och feta.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 zucchini
- 250 g champinjoner
- 2 rödlökar
- 2 röda paprikor
- 2 majskolvar
- 1 burk pesto
- 4 msk olivolja
- 3 dl råris
- 1 förp fetaost (à 150 g)
- 1 förp rucolasallad (à 65 g)
- blötlagda grillpinnar
Gör så här
- Koka råriset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär alla grönsaker i spettvänliga bitar.
- Trä upp på spett, använd två spett per grönsaksspett, det stabiliserar och gör att grönsakerna inte snurrar runt. Pensla dem med 2 msk olivolja.
- Grilla spetten randiga på en grill, ca 3-4 minuter per sida. Lägg upp på ett fat.
- Pensla spetten med pesto.
- Blanda ned 2 msk olivolja och rucola i råriset, smula över feta.
- Servera spetten med riset och extra pesto på sidan.