Marinerade revben med fräsch sommarsallad

POPULÄRT
Marinerade revben med fräsch sommarsallad
Foto: TV4

Marinerade revben med fräsch sommarsallad

Av: Robin Bergström

Från: Grillmästarna

24 ingredienser

1,5 h

Revben förkokas och marineras för att sedan grillas. Serveras med en fräsch sallad gjord på avokado, ruccola, tomat och mango.

Använd en termometer så är det lätt att hålla koll på hur många grader köttet håller, och så undviker du att köttet blir torrt.

Ingredienser

portioner

Revben

  • 2 kg revben
  • vatten, så att det täcker revbenen i kastrullen
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 3 klyftor vitlök

marinad

  • 1 dl olja
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk worcestersås
  • 2 msk honung
  • 1 apelsin, skalet
  • rökt paprikapulver (efter smak)
  • torkad persilja
  • malen ingefära (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Sommarsallad

  • 2 avokador
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 förp rucolasallad
  • 1 mango
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och tillsätt klyftad lök, timjan och vitlök. Lägg därefter i revbenen och låt koka i cirka 15 minuter.
  2. Koka färskpotatisen till sommarsalladen, och lägg den sedan åt sidan så att den får svalna något.
  3. Under tiden som revbenen och potatisen kokar så tillaga marinaden. Blanda först ihop olja, soja, worcestersås och honung. Tillsätt därefter rivet apelsinskal och smaksätt sedan med paprikapulver, persilja, ingefära, salt och peppar. Smaka av under tiden så den inte blir för svag eller stark för dina smaklökar.
  4. Låt revbenen svalna i cirka 15 minuter och låt de sedan marineras i minst 40 minuter. Lägg förslagsvis revbenen i en påse tillsammans med marinaden.
  5. Medan revbenen marineras så gör iordning en fräsch sallad. Dela cocktailtomaterna och skär upp avokadon i skivor. Tärna mangon och potatisen och blanda allt detta med rucola.
  6. Grilla revbenen på en klotgrill under lock tills köttet fått en bra yta och kommer upp i cirka 60 grader.
  7. Servera revbenen tillsammans med salladen, ringla över lite olivolja över salladen och salta och peppra efter smak. Garnera med timjan.