Grillad lax med sparris

11 röster
20 min
4

Hemmakocken Jonas Borgström från grillprogrammet Den rätta glöden delar med sig av receptet på sin grillade lax med sparris.

Blötlagda enekvistar som får ligga med bland kolen sätter en god rökaktig smak på laxen.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Grillad lax

  • 1 laxsida
  • 1-1,5 dl färsk dill, hackad
  • 1 msk mald fänkålsfrö
  • 1 citron, skal och saft
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Sparris

  • färsk sparris, vit eller grön
  • smör
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj laxsidan i kallt vatten. Torka den torr med hushållspapper.
  2. Gnid in laxsidan med olivojan samt klappa in övriga ingredienser.
  3. Grilla laxen med skinnsidan nedåt över indirekt glöd i cirka 20 minuter under lock. Lyft ej locket under grillningen.
  4. Lägg sparris tillsammans med smör och salt i ett foliepaket som får ligga med vid grillning av laxen.
3 maj 2013

Laddar fler recept...