Grilled cheese med valnötter och getost

NYHET
Grilled cheese med valnötter och getost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grilled cheese med valnötter och getost

14 ingredienser

25 min

Siri Barje bjuder på en matig variant av den franska klassikern chèvre chaud! En fantastisk god grilled cheese med chèvre, valnötter, honung, timjan som passar perfekt till lunch eller enklare middag tillsammans med en sallad.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor levainbröd
  • 300 g chèvreost
  • 1 dl valnötter
  • 4 tsk honung
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 fasta päron

Sallad

  • 1 isbergssallad
  • 60 g rucolasallad
  • 1 gurka

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en grillpanna till medelhög värme.
  3. Skiva chèvreost och päron och fördela på fyra brödskivor.
  4. Toppa med valnötter, ringla över honung och peppra. Lägg på en till skiva bröd som lock.
  5. Grilla mackorna med en tyngd på båda sidor tills randiga och gyllene.
  6. Skär ner isbergssallad och skär gurka i stavar. Blanda om tillsammans med rucola och dressingen.
  7. Dela mackorna på diagonalen och servera tillsammans med salladen.