Grilled cheese med krispig senapssallad

koket.se
Grilled cheese med krispig senapssallad
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Grilled cheese med krispig senapssallad

15 ingredienser

25 min

En ostmacka extra allt generöst fylld med ostdipp och karamelliserad lök. Till mackan serveras en fräsch och krispig sallad dressad i senapsvinägrett.

Se Mattias Kristiansson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • ca 1 dl ostdipp (växtbaserad)
  • olivolja, till stekning

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Krispig senapssallad

  • 1 förp frissésallad (à 70 g)
  • 0,5 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,75 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva löken. Fräs den i oljan på medelhög värme tills den mjuknar och börjar få lite färg.
  2. Blanda ner strösocker, salt och peppar. Fortsätt att steka löken tills den karamelliseras ordentligt och blir härligt mörk i färgen. Lägg över på en tallrik och låt svalna något.
  3. Lägg ut brödskivorna och bred på ett generöst lager av ostdipp på varje skiva.
  4. Toppa med karamelliserad lök på två av skivorna och lägg ihop till dubbelmackor.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek mackorna tills de har fått fin färg på bägge sidor.
  6. Skär mackorna i hälften och servera tillsammans med den krispiga senapssalladen.
  7. Krispig senapssallad
    Vispa ihop schalottenlök, vinäger, dijonsenap, salt och peppar i en skål.
  8. Vispa ner lite olja i taget tills du har en homogen dressing.
  9. Blanda dressingen med salladen och servera på direkten. Salladen blir nämligen lite ledsen om den får stå med dressingen för länge.