Grillade lammracks med sidosallad
Grillade lammracks med sidosallad
12 ingredienser
1 h
Det här recept ger dig utsökta lammracks med en marinad på hallon och rosmarin som ger en härlig smakkombination. Servera lammracksen med en sidosallad för att komplettera smakerna.
Ingredienser
- 2 lammracks
- 2 msk färsk rosmarin, finhackad
- 0,5 dl hallon, mosade
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 2 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- salt
- peppar
Sallad
- rucolasallad
- färska hallon
- 0,25 dl pinjenötter (rostade)
- balsamicodressing (färdigköpt eller hemmagjord)
Gör så här
- Börja med att marinera lammracken.
- Blanda färsk rosmarin, mosade hallon, pressad vitlök, olivolja och citronsaft i en skål.
- Tillsätt salt och peppar efter smak.
- Lägg lammracken i en stor plastpåse och häll marinaden över. Se till att lammracken är väl täckt av marinaden.
- Förslut påsen och låt lammracken marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten för bästa smak.
- När du är redo att tillaga lammracken förvärmer du grillen till medelhög värme. Om du inte har en grill kan du använda en grillpanna eller steka lammracken i ugnen.
- Ta ut lammracken ur marinaden och skrapa bort överflödig marinad. Spara marinaden till senare användning.
- Grilla lammracken i ca 4-5 minuter på varje sida, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd (55-60 grader för medium-rare).
- Om du använder ugnen så stek lammracken i en förvärmd ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd.
- När lammracken är färdig så låt den vila i några minuter innan du skär den i individuella kotletter.
Sallad
- Förbered sidosalladen genom att blanda rucolasallad, färska hallon och rostade pinjenötter i en skål.
- Dressa salladen med balsamicodressing enligt smak.
- Servera lammracksen med sidosalladen på tallrikar. Du kan även pensla lammracksen med den sparade marinaden för extra smak.