Grillade kycklingspett med grillade tomater

47 röster
1 h
4-6

Saftiga kycklingspett som fungerar lika bra att tillaga på grillen som i ugnen. Zeina marinerar dem i en yoghurtblandning fylld med goda kryddor och serverar med libabröd, ajvar relish och persilja! Perfekt sommarmiddag för hela familjen!

Receptet på Zeinas hemgjorda avjar hittar du här!

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

  • 900 g kycklingfilé

marinad

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 citron, saften
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk pul biber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • grillspett
  • 300 g körsbärstomater (på kvist)

Till servering

  • libabröd
  • persilja
  • ajvar relish
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda ordentligt.
  2. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 minuter.
  3. När kycklingen har marinerats, trä den på spett. Grilla i ugn eller på grillen. Lägg antingen tomaterna bredvid kycklingen på grillen eller på en plåt i ugnen.
  4. I ugn: Värm ugnen till 225 grader med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler med en plåt under. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. På grillen: Grilla kycklingen ca 6-8 minuter på varje sida.

Laddar fler recept...