Lägg hela paprikor och aubergine på en plåt. Tillaga i ugnen tills skalet svartnar, ca 30 minuter.
Lägg i en bunke, täck med plastfolie och låt svettas i 30 minuter. Dra bort skal från paprika och ta bort kärnhuset. Gröp ut köttet från auberginen. Lägg i en mixer med riven vitlök och kör några varv.
Hetta upp olja i en stekpanna, stek den mixade röran på låg värme i ca 30-40 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
Smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt svalna.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Hacka bladpersiljan. Finhacka de inlagda citronerna. Lägg i en skål och blanda ner bulgurn.
Stek korven tills den får fin färg. Servera korven tillsammans med ajvar och bulgur.
Inlagda citroner
Diska glasburken ordentligt i hett vatten.
Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor. Skär sedan ett kryss i mitten, lägg salt i krysset. Lägg lite salt i botten av glasburken.
Tryck in citronerna i burken, de ska ligga tätt ihop, inte flyta runt. Lägg även i kanelstången, lagerblad och eventuellt chilin. Häll i citronsaften, täck med lite hett vatten och
avsluta med olivoljan.
Låt stå på en sval och mörk plats minst 1 vecka (helst 30 dagar för bäst smak). Förvara sen i kylen. Hållbarhet cirka 6 månader.
Glöm inte att matsortera rester från citroner, paprikor och aubergine för mer hållbar matlagning och njut av din stekta lammkorv med citronbulgur och hemgjorda ajvar /Köket-redaktionen