Grillade grönsaker med bearnaisemajonnäs

3 röster
45 min
4
Grillade grönsaker med bearnaisemajonnäs

Gillar du bearnaisesås måste du testa Siris enkla variant som görs på olja i stället för smör. Mums till grillade grönsaker och färskpotatis! 

45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 broccoli (alt 1 förp bellaverde)
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 4 portabellosvampar, stora
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 kg färskpotatis

Bearnaisemajonnäs

  • 1 schalottenlök
  • 3 msk vinäger
  • 4 msk torkad dragon
  • 3 msk vatten
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 citron
  • 2 äggulor, rumsvarma
  • 4 dl rapsolja
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Börja med beamajonnäsen. Skala och finhacka schalottenlök. Koka ihop löken med vinäger och vatten tills 2 msk återstår. Tillsätt dragonen, blanda runt och låt svalna.
  2. Vispa upp äggulorna lätt. Tillsätt oljan, börja droppvis, under vispning tills såsen tjocknar.
  3. Vänd ner lökblandningen och smaka av med citronsaft och cayennepeppar.
  4. Koka färskpotatisen.
  5. Ansa och skär broccoli, paprika, lök och svamp i trevliga bitar som är lätta att grilla.
  6. Hacka persiljan.
  7. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg men fortfarande är krispiga i mitten.
  8. Lägg över grönsakerna på ett stort fat, ringla över olja och salt. Strö över hackad persilja.
  9. Servera grönsakerna med potatis och sås.
11 juli 2020