• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillade grönsaker med bearnaisemajonnäs

Grillade grönsaker med bearnaisemajonnäs
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade grönsaker med bearnaisemajonnäs

9 steg att laga

16 ingredienser

45 min

Gillar du bearnaisesås måste du testa Siris enkla variant som görs på olja i stället för smör. Mums till grillade grönsaker och färskpotatis! 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 broccoli (alt 1 förp bellaverde)
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 4 portabellosvampar, stora
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 kg färskpotatis

Bearnaisemajonnäs

  • 1 schalottenlök
  • 3 msk vinäger
  • 4 msk torkad dragon
  • 3 msk vatten
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 citron
  • 2 äggulor, rumsvarma
  • 4 dl rapsolja
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Börja med beamajonnäsen. Skala och finhacka schalottenlök. Koka ihop löken med vinäger och vatten tills 2 msk återstår. Tillsätt dragonen, blanda runt och låt svalna.
  2. Vispa upp äggulorna lätt. Tillsätt oljan, börja droppvis, under vispning tills såsen tjocknar.
  3. Vänd ner lökblandningen och smaka av med citronsaft och cayennepeppar.
  4. Koka färskpotatisen.
  5. Ansa och skär broccoli, paprika, lök och svamp i trevliga bitar som är lätta att grilla.
  6. Hacka persiljan.
  7. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg men fortfarande är krispiga i mitten.
  8. Lägg över grönsakerna på ett stort fat, ringla över olja och salt. Strö över hackad persilja.
  9. Servera grönsakerna med potatis och sås.