Grillade frukter med citronsabayonne

3 röster
30 m
4

Grillade frukter marinerade i marsala serveras till en krämig och syrlig sabayonne.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 röda äpplen
  • 1 ananas
  • 2 mango
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk marsalavin

Sabayonne

  • 4 äggulor
  • 4 msk marsalavin
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saft och zest

Gör så här

  1. Skär frukterna i önskad storlek, häll på socker och marsalavin. Grilla så att de får färg.
  2. Blanda alla ingredienser till sabayonnen i en kastrull på medelvärme och vispa konstant tills den är ca 80 grader och fluffig. Tillsätt juice från en halv citron och riv i zest. Lägg upp frukterna på tallrik och toppa med sabayonne.
7 juni 2016