Grillade bbq-grönsaker med halloumi

koket.se
Grillade bbq-grönsaker med halloumi
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade bbq-grönsaker med halloumi

13 ingredienser

30 min

Härlig grilltallrik med bbq-grillade grönsaker och rostad färskpotatis i en örtig vinägrett. Till serveras en krämig grillsås på crème fraiche.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl barbequesås (söt och rökig)
  • 2 halloumiostar (à 200 g)
  • 1 spetskål
  • 1 zucchini
  • 1 kg färskpotatis (eller små potatisar)
  • 1 ask krasse

Dressing

  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 citron
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda crème fraiche och 1/4 av bbq-såsen. Ställ åt sidan.
  3. Skär halloumin i skivor. Dela spetskålen i fyra delar. Skär zucchinin i skiva tjocka skivor.
  4. Lägg potatisen i en ugnssäker form utan olja. Rosta i ugnen till gyllene färg.
  5. Hacka örterna till dressingen och vispa ihop med resten av ingredienserna.
  6. Grilla grönsakerna och halloumin samtidigt som du penslar dem med resten av bbq-såsen.
  7. Ta ut potatisen och blanda runt med dressingen.
  8. Servera det grillade med potatisen och bbq-såsen. Klipp över krasse som garnering.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av dina grillade grönsaker och halloumi! /Köket redaktionen