Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes

6 röster
20 m
4
Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes
Foto: TV4

Grillad, krispig svartkål med smältande fetaost, lime, chili och vitlök. Underbart gott tillbehör till grillat!

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 200 g svartkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 150-200 g fetaost
  • chiliflakes
  • salt och peppar
  • olja
  • 1 lime

Gör så här

  1. Hacka svartkålen grovt. Lägg i en eldfast form. Smula över fetaost, hackad vitlök, chiliflakes samt salt och peppar. Häll över lite olja och rör runt i formen.
  2. Dela en lime. Ställ in formen i en varm grill och lägg även limen med köttsidan ner mot gallret. Stäng locket. Öppna då och då och rör runt i formen. När kålen börjar bli krispig och få färg så är det klart. Ta ut formen, pressa över den grillade limen, strö över lite extra chiliflakes om så önskas, servera!
12 juni 2017

Laddar fler recept