Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes

20 m
4
Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 200 g svartkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 150-200 g fetaost
  • chiliflakes
  • salt och peppar
  • olja
  • 1 lime

Gör så här

  1. Hacka svartkålen grovt. Lägg i en eldfast form. Smula över fetaost, hackad vitlök, chiliflakes samt salt och peppar. Häll över lite olja och rör runt i formen.
  2. Dela en lime. Ställ in formen i en varm grill och lägg även limen med köttsidan ner mot gallret. Stäng locket. Öppna då och då och rör runt i formen. När kålen börjar bli krispig och få färg så är det klart. Ta ut formen, pressa över den grillade limen, strö över lite extra chiliflakes om så önskas, servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept