Grillad spetskål med misosmör
Grillad spetskål med misosmör
6 ingredienser
När spetskålen helbakas under lång tid blir den fantastiskt god. Här serveras den tillsammans med ett brynt smör smaksatt med miso. Bjud den som tillbehör till allt grillat i sommar.
Ingredienser
- 1 spetskål
- 2 msk misopasta
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 tsk sesamfrön, rostade
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- chiliflakes
Gör så här
- Tänd grillen, alternativt sätt ugnen på 250 grader
- Lägg spetskålen hel på grillen eller i ugnssäker form i ugnen. Grilla/ugnsbaka länge tills de yttersta bladen är svarta och kålen är mjuk rakt igenom.
- Bryn hälften av smöret i en kastrull under vispning tills smöret är gyllenbrunt och doftar nötigt. Blanda det brynta smöret med resterande smör och misopasta till en jämn massa.
- Plocka bort de yttersta brända bladen på kålen. Skär kålen i klyftor.
- Servering: Lägg kålklyftan på önskat serveringsfat eller tallrik, ringla över det varma misosmöret, toppa med koriander, chiliflakes och sesamfrön