Grillad sparris med Burrata och mandlar

Grillad sparris med burrata och mandlar Granarolo
Foto: Köket.se

Grillad sparris med Burrata och mandlar

6 ingredienser

10 min

Grillad sparris med krämig Burrata och salta mandlar - så enkelt och så gott! Servera som förrätt eller som tillbehör till grillkvällen.

Granarolo Burrata
Granarolo burrata_2023

Granarolo Burrata

Burrata är en Mozzarella som vi fyllt med en krämig blandning av grädde och Mozzarellastrimlor, en Mozzarella extra allt helt enkelt.

Läs mer

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 1 förp Granarolo Burrata [à 125 g]
  • 250 g grön sparris
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 25 g rostade och saltade mandlar, hackade

Gör så här

  1. Ta bort den träiga änden på sparrisen och pensla dem med lite olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg sparrisen på grillen i cirka 2-3 minuter, tills de fått fin yta och mjuknat något.
  3. Lägg upp sparrisen på ett fat och lägg den krämiga burratan ovanpå. Toppa med de hackade mandlarna och ringla lite extra olivolja över. Klart!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Caprese i glas med vispad mozzarella Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer